Heard en Depp: Weerlegging van ‘eie waarhede’ in die tyd van #MeToo

DIE ROLLE VAN HUL LEWENS

Heard en Depp: Weerlegging van ‘eie waarhede’ in die tyd van #MeToo

Die lastersaak tussen Johnny Depp en Amber Heard verbrysel die glans-illusie van Hollywoodselebriteit. Dit onthul ’n heksepot van ondenkbare rykdom met al die onsmaaklikste euwels van die Westerse beskawing, swelgpartye en ongebreidelde selfkoestering. Maar as hofdrama bied dit ’n onoortreflike geleentheid om hul oorredingsvermoë te demonstreer, iets wat die twee akteurs dalk nooit weer in hul loopbane gaan kry nie. Deur SCHALK SCHOOMBIE.

JOHNNY Depp onthou sy eerste ontmoeting met Amber Heard: “In 2008 het sy na my kantoor gekom tydens oudisies vir The Rum Diary. Ek het haar een kyk gegee en gewéét sy is die karakter. Ek het gedink: Ja, sy sal my definitief kan doodmaak. Sy was soet en aangenaam, intelligent, geletterd. Later op stel in ’n storttoneel moes ons mekaar soen. Dit het gevoel soos iets wat ek nie moes voel nie ... ”

Heard onthou dit so: “Depp wou my persoonlik ontmoet. Ons het ure lank gesels, oor boeke, musiek, gedigte. Ek was 22 en hy heelwat ouer, en tog het ons gekliek. Later het hy my gebel om te sê die rol is myne. Die soen in die storttoneel het nie soos ’n gewone soen gevoel nie. Jy gebruik nie gewoonlik jou tong as jy dit kan vermy nie. Daar is ’n grens en dit is oorskry. Hy het my gesig in sy hande geneem en my werklik gesoen. Ja, met tong.”

In die Depp vs. Heard-lastersaak in Virginia in die VSA (hy eis $50 miljoen, sy $100 miljoen) was die eerste ontmoeting een van die min kere waaroor die twee kon saamstem. (Die lastersaak is na aanleiding van ’n essay deur Heard in The Washington Post op 18 Desember 2018 waarin sy skryf oor haar eks se seksuele geweld.)..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.