Luister na die locals

ALGAANDE WORD ’N MENS WYS

Luister na die locals

As jy ’n nuwe intrekker in Botswana is, moet jy jou liefs nie slimmer hou as die plaaslike bevolking nie. Veral as jy ’n groen grasperk begeer, skryf WILNA ADRIAANSE.

GESOUTE reisigers en mense wat gereeld tussen huise, dorpe, stede en lande verhuis, sal jou aanraai om so gou moontlik die locals te leer ken, veral diegene wat al ’n paar sakke sout daar opgeëet het. As hulle daar grootgeword het, soveel te beter. Vind uit waar hulle eet, drink, koop en uithang. Dokters, skole, motorwerktuigkundige, haarkapper, die hele kaboedel.

Wanneer jy reis, is dit gerieflik om te weet waar jy die varsste croissant, romerigste kaas en goedkoop, maar lekker wyn kan koop. Watter markte is outentiek en watter is toeriste-slagysters. In watter agterstrate en stegies wag daar skatte en watter is slegs ’n agterstraat of steeg. Selfs in die beeldskone Italië is elke dorp nie deur die Romeinse gode gebou nie. En ’n klein hotel met blombakke in sy vensters in ’n weggesteekte straatjie om die hoek van die Wit Huis in Washington D.C. is nie noodwendig ’n juweel nie.

Dis nie asof die pêrels in jou skoot val nie. Reisigers sal vir jou sê dit verg soms harde werk en meer as een besoek om ’n bestemming se geheime te ontdek. Daarom waak sommiges oor die ontdekkings asof dit die kroonjuwele is. Niemand wil verantwoordelik daarvoor wees dat ’n vol bus met rumoerige toeriste op ’n dag by ’n goed bewaarde geheim stop nie. Om die geheim te help bewaar laat voel jou in ’n mate asof jy ook behoort...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.