×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Dis duur om ’n arm motoris te wees

GROEN WIELE

Dis duur om ’n arm motoris te wees

Minstens nege nuwe battery-aangedrewe elektriese motors sal vanjaar in Suid-Afrika band aan wal sit en hul eienaars met goedkoop energie vervoer, skryf JUSTUS VISAGIE. Die nuwelinge wie se koms bevestig is, is egter almal peperduur Audi’s, BMW’s en Mercs. Met dié hoë pryse en faktore soos Eskom se beurtkrag en besoedeling, is elektriese motors bloot speelgoed vir die rykes?

“WELKOM in die toekoms!” hoor ’n mens dikwels wanneer nog ’n battery-elektriese voertuig (BEV) op die toneel verskyn. So asof dit ’n nuwe ding is. In der waarheid is dié soort ryding amper 200 jaar oud (ouer as binnebrandenjin-motors) en was hulle 120 jaar gelede al gewild, veral onder welgestelde stedelinge in die VSA.

Die koms van goedkoop ruolie en die elektriese aansitter (wat die aanvanklike slinger vervang het) het daartoe bygedra dat binnebrandmotors praktieser en goedkoper geword het. Elektriese motors het ’n stille dood gesterf en binnebrandmotors se heerskappy het begin.

Hoekom is elektriese voertuie so duur?..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X