Wit kneukels om die raket

SATERDAG MET DEBORAH STEINMAIR

Wit kneukels om die raket

Ons boekeredakteur besin oor wanneer om te groet, oor die mansgrootte-snesies van weleer en die vreugdes wat vasgevang is in Vrye Tyd en Boeke.

Rus nou, my ou strydros

Ek het dié week gedink aan die woorde van ’n vriendin wat aan kanker oorlede is: Dis die hoop wat jou doodmaak. Ek het daaraan gedink toe Rafael Nadal, op die drumpel van 38, teen Sascha Zverev, 27, op die baan tree. Op Roland Garros in Parys, die toneel van Rafa se mees roemryke seges. In die verlede.

Ek kyk tennis soos ek boeke lees – agter die karakters aan. Dit skeel my min of jy die GAT (grootste van alle tye) is en meesterlike, strategiese tennis speel. As jy nie onder my vel inkruip nie, gaan ek nie na jou wedstryde kyk nie. Miskien kan ek jou in die verbygaan bewonder omdat jy jou liggaam soos ’n tempel behandel en slegs dadels eet wat in die tuin van Getsemane gekweek is. Maar onder druk, in die hitte van die stryd, manifesteer jou kille likkewaanhart, jou woedende vloermoere...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.