Waar Kate regtig is, en ander dinge wat jy nie behoort te Google nie

DONDERDAG MET MERCY

Waar Kate regtig is, en ander dinge wat jy nie behoort te Google nie

MERCY KANNEMEYER meng haar met die bloubloed-semels.

Image: ANGELA TUCK

Nou kyk, ek verstaan nie altyd hoekom ek bother met die Britse koningsgesin nie. Dalk is dit oor ek The Crown gekyk het

Die royals val nou omtrent uitmekaar. Harry en Megan is nog steeds ge-MegXit, Andrew hoort steeds agter tralies, Charles is siek en Camilla kort glo 'n bietjie tyd af. Terwyl dinge in die monargie aan ’t skerwe lê, het 'n klomp mense groot pret met die vraag “Waar is Kate Middleton?"

Sy is nou al weke lank uit die openbare oog, glo omdat sy vir abdominale chirurgie moes gaan. Kensington Palace het op 17 Januarie ’n verklaring met vier kort paragrawe daaroor uitgereik: Sy moet vir ’n operasie gaan, sy sal eers ná Paasfees weer op die been wees, hulle versoek dat haar privaatheid eerbiedig word, en vra om verskoning vir enige openbare verpligtinge wat sy sou misloop. Tien tot veertien dae  sou glo nodig wees om te herstel, maar dis nou al vyftig dae en geen oog is nog op Kate gelê nie. Sy is 'n oomblik lank in ’n kar saam met haar ma by Windsor-kasteel gesien, en toe ook nie weer nie.

Op sosiale media is druk oor haar “verdwyning" bespiegel. Waar is sy? Wat was die eintlike rede vir die operasie? Sommige mense op sosiale media het selfs gemeen Kate was vir ’n BBL (spaar jouself en moenie dit Google nie!). En in die lig van gerugte oor William se dwalende oog meen sommige skinderbekke dat Kate glad nie geopereer is nie, maar eintlik net haar huwelik probeer red.

Toe sy destyds op die openbare toneel verskyn het, het Kate op die oog af soos ’n vars bries tussen die verkrampte koninklikes gelyk. Sy’s warm en oop, en die soort openbare afsprake wat sy bygewoon het, het ons aan Diana herinner. Maar in The Crown het ons geleer dat Kate (en haar ma!) nogals verskeie strategiese moves gemaak het om in die koninklike familie te kon introu. Dit het gewerk, en Kate gaan Queen Consort wees wanneer Charles en Camilla nie meer daar is nie.

Daar is 'n groot klomp institusionele kennis in die Britse koninklike familie wat behoue moet bly, dink ek. Hulle kan dalk selfs eendag 'n oorlog help keer of iets, maar sál hulle? Hulle het mos geen politieke of uitvoerende gesag nie?

Dink jou in, al daardie kennis en invloed, maar jy mag niks daarmee doen behalwe in die publiek verskyn, liefdadigheidsorganisasies ondersteun en foto’s van jouself laat neem nie. Klink vir my geweldig vervelig, maar nou ja.

In elk geval: Beterskap aan Kate en Charles toegewens, met alle respek.


Franz Kafka

“Als Gregor Samsa eines Morgens aus unruhigen Träumen erwachte, fand er sich in seinem Bett zu einem ungeheueren Ungeziefer verwandelt.” – Franz Kafka

En toe ek wakker word het ek besef:
ek het my inseklyf oornag geërf.
Maar wat my lewensiklus aanbetref
is ek die metamorf wat saggies sterf.

- Mellet Moll

Van: Versindaba

VWB


NEEM DEEL AAN DIE GESPREK: Gaan na heel onder op hierdie bladsy om op hierdie artikel kommentaar te lewer. Ons hoor graag van jou.


Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers Vrye Weekblad se Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.