So ry die Boere sit-sit so in wit karre

PADKRIEKET EN WIT KARRE

So ry die Boere sit-sit so in wit karre

Ná 'n lang verblyf in die buiteland laat al ons wit karre DOUW STEYN byna sy nek afruk. Seker omdat hy uit 'n bloedlyn kom waar 'n ryding 'n geselsonderwerp moet wees – soos sy pa se ou Merc met die wippende kattebak en die gat in die vloer waardeur modder kan spuit.

JA, ek weet, dis warm hier, daarom ry ons met wit karre. Maar as jy lank oorkant die waters noord van die Middellandse See bly, val dit jou op as jy terugkeer na die moederland. Amper al die karre is dan wit.

Ek ry verby die supermark die dag nadat ons geland het uit die antieke wêreld. Geparkeer voor die winkel staan rye karre, soos dit hoort. Maar iets laat my weer kyk: Die hele ry is wit, elke damn een. Ek – in ’n silwer motor – ruk my nek om om die fenomeen weer te bekyk. En ry amper in ’n ou oom vas wat van voor kom. Vir eens is hy nie skuldig aan padswewery nie.

Waar ons in anderland op ’n eiland woon, is wit karre skaars. Meestal is dit net huurmotors wat wit is en die res is rooi of swart. Silwer is gewild – of is dit shades of grey? – en ook blou en daar daar is een lemmetjiegroen model. Ons eie een is vyf skakerings van rooi...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.