’n Pot vol herfs

KOS

’n Pot vol herfs

ALETTA LINTVELT maak kortrib sommer maklik gaar met 'n lang sous.

SOJASOUS en balsamiese asyn is lankal een van my gunsteling kombinasies wanneer ek beesvleis voorberei. Ek gebruik dit gewoonlik om filet te marineer voordat ek dit op die braai afrond, maar in 'n bredie doen dit die werk van die meer gewone rooiwyn- en Worcestersouskombinasie.

Hierdie resep is 'n eenvoudig gegeurde gereg. As mense kom eet wat nie van vreemde geure of eksotiese geurkombinasies hou nie, maar ouma se kos wil hê, sal dit by hulle byval vind. Ek vind dit is noodsaaklik vir my persoonlike smaak om my skeppie met oorvloedige hoeveelhede suurlemoenskil en kruie te bedek. Ek hou veral van die krakerigheid en geur van bros gebraaide kerrieblare. Jy kan geredelik ander kruie gebruik wat geskik is vir braai, soos lemmetjieblaar, roosmaryn of origanum. Gremolata – 'n mengsel van vars gekapte pietersielie, suurlemoenskil en vars knoffel – is 'n classic wat hierdie gereg opkikker.

Om die gereg aan te vul, sal knoffelrige kapokaartappel 'n goeie waagstuk wees. Geblikte botterboontjie-mash met olyfolie, knoffel en pietersielie is my huidige gunsteling kitsbykos – ek sou dit warm maak vir hierdie gereg...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.