DA, dis tyd om te besluit waarvoor julle staan

KOMENDE BELEIDSKONFERENSIE

DA, dis tyd om te besluit waarvoor julle staan

Voor die kies van 'n nuwe leierskapstruktuur in 2020 gaan die DA verskeie brandende kwessies moet debatteer en uitstryk, van ortodokse liberalisme tot sogenaamde nierassigheid. Helen Zille en John Steenhuisen gaan ook hul beleidsverskille aan die groot klok moet hang. PIET CROUKAMP het die saak bekyk.

Die DA wil teen April 2020 nuwe leierskap verkies, maar dit is eerder die voorafgaande beleidskonferensie wat die politieke oorlewing van Suid-Afrika se enigste “liberale" party gaan bepaal. Die beleidskonferensie is ook die terrein waar Helen Zille en John Steenhuisen  hul beduidende beleidsverskille aan die groot klok gaan hang voor 'n partykonferensie wat toenemend krities staan jeens die leierskap.

Wat presies beteken nierassigheid in 'n land soos Suid-Afrika? Is dit soos die reënboognasie; 'n esoteriese hersenskim wat periodies die pynlike werklikhede van ongelykheid, werkloosheid en armoede onder die mat insleep? Is dit moontlik om beduidende steun te werf vir 'n beleidsregime – of om 'n verkiesing te wen – in 'n land soos Suid-Afrika, indien ras as 'n indikator van ekonomiese welvaart of politieke status geïgnoreer word? 

Meriete?..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.