Ons is ook net mense, prof. Jansen

SOVEEL VRAE

Ons is ook net mense, prof. Jansen

MERCY KANNEMEYER lewer repliek op prof. Jonathan Jansen se berig oor ‘taalchauvinisme' na afloop van sy boekwinkelvoorval. Sy wonder wat sou gebeur het as die gesprek ’n bietjie anders verloop het, ’n bietjie meer menslik en sonder issues ...

WAT sal gebeur wanneer ons in Suid-Afrika op hierdie oomblik politiekery uit die weg ruim en met mekaar as mense begin omgaan? Wat sal gebeur wanneer ons as mense begin om gesprekke met mekaar te voer?

Antjie Krog het by vanjaar se Kunste Onbeperk Kannas die volgende gesê oor ons land op die oomblik: “Die waarheid is nie net dat ons ’n korrupte staat het nie. Ons is ook mense.” Antjie se woorde het dae daarna nog in my kop gedraai. Dit gebeur gereeld dat ons vingers wys en eerste mekaar se foute wil uitlig, in plaas daarvan dat ons werklik stilstaan, dink, en tot die besef kom dat ons almal mense is.

Dáái tweet..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.