Welkom terug, Thabo!

TERUG MET MENING

Welkom terug, Thabo!

Thabo Mbeki het sy stem teruggevind – en sommer ook 'n nuwe (opportunistiese?) toegeneentheid jeens sy ou vyand Cyril Ramaphosa. Mbeki het ambisieuse planne om ná die verkiesing 'n Nasionale Dialoog te hou wat 'n kentering moet inlui, skryf MAX DU PREEZ.

THABO MBEKI was jare lank ná sy vernedering by die ANC se verkiesingskongres in Polokwane in Desember 2007 tjoepstil. Sy stigting het wel saam met Unisa die Thabo Mbeki African School of Public and International Affairs begin en meer onlangs sonder veel fanfare by die Afrikaner-Afrika-inisiatief betrokke geraak, maar hy het meestal 'n overte politieke rol en uitsprake vermy. Wonde gelek.

Nou is Thabo met mening terug. Hy neem nie net met goeie effek aktief aan die ANC se verkiesingsveldtog deel nie, iets wat hy laas in 2004 gedoen het, maar beplan ook nou 'n ambisieuse, inklusiewe Nasionale Dialoog vir net na die verkiesing aan die einde van die maand.

Mbeki het nou sy “elder statesman”-hoed opgesit en wil ingryp om die land te red...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.