Corona: Een tragedie verdwerg ’n ander

NKOSI SIKELEL’ iAFRIKA

Corona: Een tragedie verdwerg ’n ander

Daar is nié ’n normaal om na terug te gaan in die tyd van die coronavirus nie, skryf PIET CROUCAMP. Maar daar is ook hoop. Die mensdom herbesin dalk hoe ons leef op hierdie planeet en ons neem gemeenskaplike verantwoordelikheid vir ons naasbestaan.

SOMS is ’n tragedie so enorm dit verdwerg as’t ware ander tragedies. Die conoravirusverskynsel het in ’n kort bestek so ’n fenomenale teenwoordigheid in ons lewenswêreld geword dat die dreigende ekonomiese ineenstorting wat die afgelope paar jaar reeds die nasionale debat oorheers het, skielik minder belangrik blyk te wees.

Ons kan net bespiegel wat die uiteinde van hierdie twee ontsaglike verskynsels – wat ons in tandem getref het – gaan wees. 

Daar was reeds ernstige twyfel of pres. Cyril Ramaphosa die ekonomiese probleem van Suid-Afrika se begrotingstekort en uitgebreide werkloosheid deur die diep politieke waters gaan of kan bestuur. Die coronavirus stel egter eise wat geen individuele leierskap kan oplos nie. ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.