’n (Blykbaar) irrasionele hartsargument oor Stellenbosch en Afrikaans

EK SAL NIE MY BEK HOU NIE

’n (Blykbaar) irrasionele hartsargument oor Stellenbosch en Afrikaans

ANNELIESE BURGESS probeer haar gedagtes orden. Oor die ding in haar maag wat sy voel oor Stellenbosch. Of miskien is die ding in haar maag eintlik oor Afrikaans (wat sy in haar water weet is besig om sy gat te sien). Moontlik het die twee uiteindelik niks met mekaar te doen nie.

EK begin by die begin. My begin. Met taal.

Ek het grootgeword in ’n huis met ’n Engelssprekende pa en ’n Duitse ma. Die enigste lid van my familie wat Afrikaanssprekend was, was my ouma, ’n Van der Walt.

Snaaks genoeg het sy en my oupa met mekaar Engels gepraat, maar met ons het sy Afrikaans gepraat. Dit was ’n taal-deurmekaarspul in ons familie, maar die bottom line is a) dat ek gemaklik meertalig grootgeword het, en b) dat Afrikaans nie my moedertaal is nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.