Die fobie oor ‘ontspanningsliteratuur’

MAX SE DESEMBERFIKSIE

Die fobie oor ‘ontspanningsliteratuur’

MAX DU PREEZ spoel sy mond uit oor skrywers wat onnodiglik kompleks skryf en foefies inspan sodat hulle as ernstige skrywers gesien moet word. Ars vera est celare artem – ware kuns is om kuns te verberg.

EK is geen letterkundige, literator of boekmeneer nie. Maar ek lees elke jaar hier by die 100 boeke (en ek het al ’n dosyn self geskryf), daarom matig ek my aan om my beskeie mening oor boeke te lug.

Uit die aard van my werk en belangstellings lees ek hoofsaaklik niefiksie. Maar in die Desember-vakansie is niefiksie verbode, dan verslind ek soveel fiksieboeke as wat ek kan.

Ek het ’n week afgehad tussen Kersfees en Nuwejaar en met my gesin aan die Wildekus gaan uitspan. Dit het meestal gereën en die water was te koud vir lang swemme, so lees het ek geléés – en ek lees baie vinnig, ek draf ’n boek van so 350 bladsye in ’n anderhalfdag kaf...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.