Towertruffels uit Pretoria

WONDERWERKERS

Towertruffels uit Pretoria

Truffels is peperduur en taai-om-te-kweek kulinêre kalante. Die misterie laat aficionado’s en sjefs kwyl, wyl Europese truffelboere in hul hande huil oor die fiemiesrige groeigewoontes van dié fungi. Twee Pretorianers verskuif die grense van die natuur. MICHÈLE MEYER het gaan truffelsnuffel.

DIÉ storie klink soos ’n sprokie: Daar is ’n stad. Pretoria. In Pretoria is daar ’n fabriek en ’n kamer. Die moskamer. In die fabriek en die moskamer is twee wetenskaplikes: Nita Breytenbach en Helga Dagutat.

In die fabriek formuleer hulle eetbare sampioene in ’n landbouproduk vir biologiese oesbeskerming. Die moskamer is geskep toe hulle besluit het om ’n truffel te kweek nadat ingeligtes te vertelle gehad het dis onmoontlik. Sonder grond, ingeënte akkerwoud of ’n groot gedoente kweek hulle toe binnenshuis ’n truffel.

Sprokie vir ’n stadskind..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.