’n Bunny chow vir Betsie Verwoerd

HERINNERINGE

’n Bunny chow vir Betsie Verwoerd

HENK SERFONTEIN onthou die dag toe hy per ongeluk in Orania in Betsie Verwoerd se slaapkamer beland het. Hy maak ’n bunny chow vir koeksistertannies wat dalk die verlede anders as hy onthou.

EK blameer die toeval en my ouma Anna Ziezanna Dirktiena Briede daarvoor dat ek in Betsie Verwoerd se slaapkamer beland het. Ná my uitgebreide familie se vroegtydige afsterwe het ek jare gelede besluit om ’n reis aan te pak wat ek ’n voorouer- road trip genoem het.

Ek wou gaan soek na die kontreiverhale in Dot Serfontein se Kroonstad. Ek wou gaan soek na haar pa se Afrikanerbeeste op die plaas Erfdeel. My oupa Jan Hendrik Kritzinger se spoorweghuis in Jagersfontein wou ek probeer opspoor, en ek wou ook sommer in die strate van Hopetown, waar ouma Anna naby die Oranjerivier grootgeword het, gaan rondloop.

Dalk het ek bly hoop dat ek my ouma in die droë rivierbedding sou kry, bykans nes daardie wit diamant wat die Griekwa-seun in 1869 op die oewer van die Oranjerivier ontdek het. Dit het later as die Ster van Suid-Afrika bekend gestaan...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.