Rooi-koeldrank-skons vir mense met oop hande

IN CORONATIONSTRAAT

Rooi-koeldrank-skons vir mense met oop hande

HENK SERFONTEIN het van Hanoverstraat in Distrik Ses gestap tot by die Coronation Bazaar in Walmer Estate op soek na 'n bottel rooi Bashew's-koeldrank. Die vraag is: Sal 'n blikkie Sparberry Sparletta dieselfde skons so veerlig maak?

DAAR is ’n groot oop stuk grond in die Kaap met ’n uitsig oor die see waar ek soms gaan stap. Nadat dit gereën het, kan mens klein porseleinfragmente in die veld daar optel. Ek sal die fragmente in die palm van my hand koester, maar uiteindelik sal ek my vuis oopmaak sodat die stukkies porselein deur my vingers terugval grond toe, want dis nie myne nie. Dis al wat oorgebly het van Distrik Ses.

Ek sal van daar verby die Zonnebloem-muurskildery oorkant die Holy Cross Primary School loop. Teen die agterkant van 'n muur oorkant die pad is daar oorblyfsels van Lucy Lovemore se openbare kunswerk waarnaas die woorde “Love with open hands” in verbleikte swart letters staan.

Haar kunswerk van keramiekwaaiers waarin die portrette van inwoners van Distrik Ses oorspronklik geplaas is, is verinneweer deur die tyd. Die portrette van familielede ontbreek in die raampies waarvan net die herinneringe oorgebly het. Dat hierdie mense in die vergetelheid vervaag en stemloses en naamloses word, kan ons nie toelaat nie. Agter elke leë raampie en elke fasade van ’n huis klop daar bloed in die are van ontheemdes van Distrik Ses...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.