Kom saam op ’n Amerikaanse kosreis

FYNPROE

Kom saam op ’n Amerikaanse kosreis

Toe ’n nuwe kookboek op NETTIE PIKEUR se tafel beland, moes sy eenvoudig die kombuis invaar. Ons kook en kuier saam deur Keurgeregte van die wêreld wat in 1993 uit die pen van Pat Kossuth verskyn het.

DIS altyd lekker om ’n vrolike nuwe kookboek op jou lessenaar te kry, veral as die Kaap lyk soos hy vandag lyk: nat en winderig. Die handdoeke bly klam en die see lyk vanmôre soos lood. Moenie al weer brom oor die weer nie, klink vrind Marthinus se stem uit die kombuis op. Jy weet die Kaap se weer is wispelturig. As jy altyd helder dae wil hê, gaan woon in Cornelia.

Wat op aarde hom aan Cornelia laat dink het, weet nugter. Maar ja, hier is die vrolike kookboek: Dit heet Keurgeregte van die wêreld (Tafelberg) en verskyn uit die pen van die vermaarde Pat Kossuth, wat nie net ’n gesoute kok is nie, maar die kuns verstaan om ’n resep helder en eenvoudig te maak. Sy het talle resepte self oor die wêreld bymekaargemaak en is dus ’n praktiese kok, nie een wat gaan navorsing doen oor die real thing nie.

Ek moet dadelik byvoeg: Hoewel die boek aantreklik is met ’n helderblou omslag van die een of ander Chinese gereg en hoewel dit talle pragfoto's op glanspapier bevat, is die resepte op die meeste toeganklik, nie avontuurlik nie. Dit het ook ’n ietwat vertaalde gevoel, die Afrikaanse kopie sprankel nie eintlik nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.