’n Oujaarsode aan die Rockspider

RENOSTUS EN FLORINDA SE PARTY

’n Oujaarsode aan die Rockspider

JAN WOLMARANS besing die lof van die Rockspider en dan, heeltemal meegevoer deur sy gevatte verbositeit, ook dié van die DWAD*. Nooit was daar nog so ’n aand, so vol Silbersteiniaanse ondertone, so ’n onverwagse Charlize-in-chiffon-oomblik nie.

OUJAAR wil ’n mens nie meer deurnag kaalbolyf onder flitsligte in ’n donker hool gaan dans met ’n blink ding op jou kop en spookspyker in jou drank nie. Alleen boudestamp en tieteswaai tussen malle menigtes, almal van alle werklikheid losgevloge nie. Oge algar op stelte en tande in blitsende kleure. Nee.

Jy wil nie meer teen dagbreek beswemmeld op die gat van ’n oopdakkar oor Kloofnek jaag om die Nuwejaarson in Kampsbaai te gaan haal nie. Beslis nie. Jy wil dalk stil tuis met naastes braai en alle politiek tot twaalf ontwyk en dan met goeie wense rustig gaan slaap. Nugter.

Maar nee, ek het mos toegelaat dat Florinda my op die kerkbasaar soos ’n skoolseun aantree en my opdrag gee om op haar glansryke Oujaarsaand musiek te kom maak. DJ te speel. En ek moet sê, die idee om mense, naastenby almal van my jare, met lekker klankherinneringe te verras, boonop met ’n lekker musiekstelsel, dit het my nogal dadelik getiekel. Sy kon my net inkatrol:..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.