Soleimani-aanval: Trump doen wawiele op bitter dun ys

DREIGENDE GEVAAR

Soleimani-aanval: Trump doen wawiele op bitter dun ys

Die VSA en die Midde-Ooste stap al ’n lang en onstuimige pad, maar pres. Donald Trump se onlangse ekstreme optrede kan moontlik as ’n oortreding van internasionale reg beskou word, en dít kan wêreldvrede soos ons dit ken, versteur. ELMIEN DU PLESSIS vertel meer.

DIE hommeltuig wat genl. Qassem Soleimani gedood het, het nie net uit die lug aangeval nie. Die Amerikaanse militêre besetting in die Midde-Ooste duur al van 2003 met Bush Jr. se administrasie se besluit om ná die 9/11-aanval in 2001 ’n oorlog in Irak te voer ten einde ’n regimeverandering daar te stel.

Pres. Barack Obama het gedurende sy tyd probeer om uit die streek te onttrek, maar was onsuksesvol. Toe Donald Trump hom opgevolg het, was die MAGA-leier (Make America Great Again) se fokus meer op binnelandse prioriteite, en was ekonomiese sanksies die hoofprioriteit.

Wat die besluit makliker gemaak het, was ’n toename in die produksie van olie en natuurlike gas in die VSA, wat afhanklikheid van olie in die Midde-Ooste van die tafel gehaal het...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.