Eskom hang aan ’n draadjie; die antwoord is nie nog ’n Eskom nie

ENERGIEKRISIS

Eskom hang aan ’n draadjie; die antwoord is nie nog ’n Eskom nie

Die vraag is of Gwede Mantashe sy eie geskiedenis, ideologiese bril en gevestigde belange in die steenkoolbedryf kan oorbrug om te doen wat in die beste belang van die land is, skryf HUGO PIENAAR.

DAAR is min dinge waaroor die regering, sakelui en vakbonde in Suid-Afrika ooreenstem. Een uitsondering is dat die operasionele en finansiële probleme by Eskom die grootste enkele gevaar vir die ekonomie inhou. Hoewel daar eenstemmigheid hieroor is, verskil die partye oor moontlike oplossings.

Met dit in gedagte het meer as 'n paar wenkbroue – insluitend by Eskom – die week gelig toe Gwede Mantashe, die minister van minerale en energie, na afloop van sy openingsrede by die jaarlikse mynbouindaba in Kaapstad aan joernaliste gesê het dat die regering dit oorweeg om 'n tweede staatsbeheerde elektrisiteitverskaffer op die been te bring.

Die maatskappy moet 'n mededinger vir Eskom wees, volgens Mantashe. Jacob Mbele, 'n adjunkdirekteurgeneraal van die departement, het dit later sagter gestel en genoem dat die voorstel in dié stadium bloot ’n “konsep" is...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.