Biden wed triljoene dollars in historiese aanslag op Covid en ...

DEMOKRATE SE GROOT REDDINGSPLAN

Biden wed triljoene dollars in historiese aanslag op Covid en armoede in die VSA

Terwyl die Republikeine se optrede die afgelope week in die Kongres as ’n morele laagtepunt in die Amerikaanse politiek beskou kan word, stoom pres. Joe Biden en die Demokrate voort om die land en sy pandemie-ekonomie te transformeer. Die goedkeuring van die American Rescue Plan Act is maar die eerste hekkie in ’n wedloop wat hulle oorgehaal is om te wen. Maar gaan weghol-inflasie dalk hul plan stuit? ARRIE ROSSOUW doen verslag.

JOE BIDEN, die 46ste president van Amerika, het pas 50 dae ná sy inhuldiging die mees progressiewe en konsekwente president geword sedert pres. Franklin Delano Roosevelt sy “New Deal” byna 90 jaar gelede te midde van die Groot Depressie in werking gestel het.

Met die Amerikaanse Kongres se goedkeuring vandeesweek van die massiewe American Rescue Plan Act (ARP) van $1.9 triljoen gryp die federale regering op groot skaal in om Amerikaners te help om die pandemie te oorleef. En dit is 'n reuse-inspuiting vir die ekonomie wat steeds gebuk gaan onder buitengewoon hoë syfers van werkloosheid, bankrotskap en maatskaplike probleme, veral in die laags geskoolde en betaalde arbeidsektore.

Met Biden se ondertekening van die wet gister (Donderdag), het Washington meer as $5 triljoen (sowat R75,000,000,000,000) in minder as 'n jaar bestee  – dis baie meer as in enige vorige nasionale krisis...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.