Met passie en ekstase trek ons almal saam die Bok-wa deur die...

MBOMBELA-TOETS

Met passie en ekstase trek ons almal saam die Bok-wa deur die Kiwi-drif

Sy ervaring van die Mbombela-stryd tussen die Springbokke die All Blacks sal vir ’n leeftyd deel van hom wees, skryf PIET CROUCAMP. Nie net het die Bokke vir die geleentheid opgedaag nie, maar die Suid-Afrikaanse rugbypubliek was ‘wat ons is wanneer ons is wat ons hoop om te wees’.

DIT is nie dikwels dat ek koers kies rigting Mbombela nie, maar ’n kombinasie van familieverpligtinge en politieke nuuskierigheid oor wat in die rugbytoets tussen die All Blacks en Springbokke gaan gebeur, het my aan die strottehoof beetgekry.

Boonop wou ek gaan kyk hoe lyk ’n provinsie wat die Curriebeker kon wen met ’n span wat in die Sport Pienaarreeks sou gesukkel het.

Mbombela is ’n siSwati-naam wat beteken “baie mense in ’n baie klein spasie”. Vir ’n plek so aan die gatkant van die aarde het Mbombela geboorte  aan ’n hele garnisoen invloedrykes en beroemdes gegee...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.