×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Maak vrede daarmee: Die meeste staatskapers gaan nié aan die pen ...

TYD OM WEER OOR AMNESTIE TE DINK

Maak vrede daarmee: Die meeste staatskapers gaan nié aan die pen ry

Ten spyte van alles wat ons by die Zondo-kommissie van ondersoek na staatskaping gesien en gehoor het, moet Suid-Afrikaners besef die huidige regstelsel het nie die kapasiteit om geregtigheid te laat geskied nie. PIET CROUCAMP verduidelik hoekom nie.

MET die Zondo-verslag wat hortend tot ’n einde gestotter het, skuif die aandag nou na die direktoraat vir prioriteitsondersoeke (die Valke), die nasionale vervolgingsgesag (NVG) en die NVG se Ondersoekdirektoraat (OD).

Vir die doeleindes van konteks het ek gesels met Glynnis Breytenbach, voorheen ’n ondersoeker by die NVG en tans die DA se skaduminister van justisie. Breytenbach is “hardcore” en, soos sy self sê, sy dra nie eintlik die hoed van haar parlementêre verteenwoordiging nie. Ek moet eerlik wees en erken ek was dalk ietwat onkant betrap deur haar flitsende en vlymskerp skatologie, maar menige heilige woord ontstaan uit ’n swetsende gemoed.

As jy praat met regslui wat deel was van die uitgebreide getal spanne wat aan die Zondo-verslag gewerk het, besef jy hoekom regter Raymond Zondo tot in die nanag met die finale verslag gedraal het. Hy moes homself letterlik eers vergewis van die inhoud van sy eie verslag, want hoewel die finale verantwoordelikheid by hom berus, het hy bitter min van die 5,500 bladsye self geskryf...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X