Delf dieper vir antwoorde op #geweldsorgie2021

GEWELD EN SA

Delf dieper vir antwoorde op #geweldsorgie2021

Daar word tevergeefs so naarstiglik gesoek na die organiseerders en kingpins van die geweldsorgie van Julie 2021. Die verklaring is veel meer kompleks, skryf PIET CROUCAMP.

NOUDAT die stof gaan lê het oor die agt dae van hel in Julie 2021 toe KwaZulu-Natal en dele van Gauteng ’n fratsgolf van geweld en plundering deurwinter het, is dit dalk ’n geleë uur om weer oor die nasionale trauma te besin.

Die meeste ontleders se intellektuele refleksreaksie was om na RET-wildewragtigs onder die oppervlak van die gebeure te soek as ’n verklaring vir die politieke genetika van die geweld. Ek gebruik die konsep van genetika as ’n patroonmatigheid eerder as ’n determinististiese bloudruk. Die werklikheid is dat selfs oënskynlik ongemotiveerde aksies deur onafhanklike veranderlikes vooraf gegaan word.

Teenstrydige logika van groepsgedrag ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.