×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Die beeste, ’n flits, Chopin en my lovely Dad: ’n reis met ...

DEMENSIE

Die beeste, ’n flits, Chopin en my lovely Dad: ’n reis met Lewy-liggaamsiekte

Dit was tot nou toe nog te rou om daaroor te skryf. En dit het ook te persoonlik gevoel. Maar toe sy onlangs saam met haar pa denkbeeldige koeie moes gaan aankeer, het ANNELIESE BURGESS besef dit is tyd om miskien woorde te probeer vind vir die verterende hartseer (en oomblikke van genade) van 'n geliefde se versinking in demensie.

MY pa gaan nou al weke aan oor die beeste. Hy praat moeilik. Dit is nie maklik om te verstaan wat hy probeer sê nie. Al wat ek weet, is dat hy die beeste in die rivierkamp wil injaag.

Dit help nie ek sê daar is nie beeste nie. Dat al die beeste op die plaas is. Dat my broer mooi kyk na hulle. Ek bel my broer. Die foon is op luidspreker. My pa hou die telefoon vas met sy bewende hande.

“What are we going to do about the cattle?” kry hy moeisaam uit. My broer is geduldig. Hy praat met Dad oor die kampe soos altyd. Die bloekomkamp. Die bergkamp. Die damkamp. Die een bo-op die TV-kop. Die een by die “matjien”. Iewers diep binne-in my roer ’n groot seer. Maar die huil steek vas. Trane kom deesdae moeilik...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X