×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Die beeste, ’n flits, Chopin en my lovely Dad: ’n reis met ...

DEMENSIE

Die beeste, ’n flits, Chopin en my lovely Dad: ’n reis met Lewy-liggaamsiekte

Dit was tot nou toe nog te rou om daaroor te skryf. En dit het ook te persoonlik gevoel. Maar toe sy onlangs saam met haar pa denkbeeldige koeie moes gaan aankeer, het ANNELIESE BURGESS besef dit is tyd om miskien woorde te probeer vind vir die verterende hartseer (en oomblikke van genade) van 'n geliefde se versinking in demensie.

MY pa gaan nou al weke aan oor die beeste. Hy praat moeilik. Dit is nie maklik om te verstaan wat hy probeer sê nie. Al wat ek weet, is dat hy die beeste in die rivierkamp wil injaag.

Dit help nie ek sê daar is nie beeste nie. Dat al die beeste op die plaas is. Dat my broer mooi kyk na hulle. Ek bel my broer. Die foon is op luidspreker. My pa hou die telefoon vas met sy bewende hande.

“What are we going to do about the cattle?” kry hy moeisaam uit. My broer is geduldig. Hy praat met Dad oor die kampe soos altyd. Die bloekomkamp. Die bergkamp. Die damkamp. Die een bo-op die TV-kop. Die een by die “matjien”. Iewers diep binne-in my roer ’n groot seer. Maar die huil steek vas. Trane kom deesdae moeilik...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.