×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Sondes van vaders én skole besoek wit studente

KULTUURGOEDERE

Sondes van vaders én skole besoek wit studente

’n Kommerwekkende kohort Suid-Afrikaanse studente het uiters beperkte leeservaring en kan nie werklik sinvolle akademiese relase voer nie, skryf PIET CROUCAMP. Eerder as om mededingende vertrekpunte teenoor mekaar op te weeg, flans hulle opinies saam en bied dit as noodwendige gevolgtrekkings aan.

EK kry myself nie sover om Suid-Afrika se demokratiese bestel as op die afgrond te sien nie. Maar soms vra ek myself af of ek inderdaad iets raaksien wat ander mense nie noodwendig sien nie. Optimisme moet tog gefundeer wees. Dit kan nie net ’n versugting wees nie, daar moet iets realisties daaraan wees.

Soms vra boere my om ’n positiewe boodskap na hulle boeredae te bring. Ek weier. ’n Positiewe boodskap impliseer dat die destruktiewe tendense wat ons oorlewing so verinneweer onder die maatemmer ingesleep word en dat optimistiese verskynsels met oordaad blinker as blink gepoets word. Die werklikheid bied reeds baie geleenthede vir goeie moed, ek hoef nie te kom femel en veins nie.

Mens as resultaat van ons ervarings ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X