Sondes van vaders én skole besoek wit studente

KULTUURGOEDERE

Sondes van vaders én skole besoek wit studente

’n Kommerwekkende kohort Suid-Afrikaanse studente het uiters beperkte leeservaring en kan nie werklik sinvolle akademiese relase voer nie, skryf PIET CROUCAMP. Eerder as om mededingende vertrekpunte teenoor mekaar op te weeg, flans hulle opinies saam en bied dit as noodwendige gevolgtrekkings aan.

EK kry myself nie sover om Suid-Afrika se demokratiese bestel as op die afgrond te sien nie. Maar soms vra ek myself af of ek inderdaad iets raaksien wat ander mense nie noodwendig sien nie. Optimisme moet tog gefundeer wees. Dit kan nie net ’n versugting wees nie, daar moet iets realisties daaraan wees.

Soms vra boere my om ’n positiewe boodskap na hulle boeredae te bring. Ek weier. ’n Positiewe boodskap impliseer dat die destruktiewe tendense wat ons oorlewing so verinneweer onder die maatemmer ingesleep word en dat optimistiese verskynsels met oordaad blinker as blink gepoets word. Die werklikheid bied reeds baie geleenthede vir goeie moed, ek hoef nie te kom femel en veins nie.

Mens as resultaat van ons ervarings ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.