’n Ode aan vriendinne

VERTROUELINGE EN VEGTERS

’n Ode aan vriendinne

ANNELIESE BURGESS sê vriendskap tussen vroue is die beste verhoudings. Die vangnet waarin ons val wanneer ons uitmekaar val en waar ons ons gebroke hart genees.

BLOEMFONTEIN se lughawe. 'n Vriesende wintersoggend in Julie 1996. Die Waarheid-en-versoeningskommissie is in sitting in die stadsaal, en ek is gestuur om 'n Suid-Afrikaanse filmmaker te gaan oplaai wat pas uit ballingskap teruggekeer het en haar by ons SAUK-span gaan aansluit.

Die vrou wat daardie oggend in die aankomssaal ingestap het, sou een van my naaste vriende word. Ons het mekaar gekoester deur liefde en hartseer en huwelik en egskeiding en kindergeboorte (myne) en aanneming (hare) en sterwende ouers (myne), emigrasie (hare) en tieners grootmaak (albei), en menopouse (natuurlik). Ons het saam gewoon en saam gereis en is peetouers vir mekaar se kinders. Ons bewaar mekaar se diepste geheime en vrese. En 27 jaar later, ná daardie koue Vrystaatse oggend, praat ons nog byna elke dag met mekaar.

Ek het drie buitengewone broers. En ek het buitengewone mansvriende. Maar as daar 'n veralgemening is wat ek nou as die waarheid ervaar het, is dit dat mans anders dink, anders liefhet en goedhartigheid op 'n ander manier betoon...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.