Tjips! Hier kom die taalpolisie

DIE SEXY IN DISLEKSIE

Tjips! Hier kom die taalpolisie

Onder die wagters op die taalmure is mnr. Hiemstra se spook steeds die septerswaaier – die taalgeneraal van hokaai roep, standaardiseer, hokslaan, suiwer en steriel maak. DEBORAH STEINMAIR skaar haar by diegene wat vernuwing en ongetemde waagmoed omarm.

LESERS loop rond met prentjies in hul kop van mense wat hulle nog nooit ontmoet het nie. So spook wyle L.W. Hiemstra helder oordag by my. Soms argumenteer ek met die oubaas, kompleet met handgebare en heftige kopskud, soos ’n verslonste vrou met ’n hoë blos wat ’n winkeltrollie vol leë plastieksakke rondstoot.

Kunstenaars gebruik media. ’n Medium is ’n materiaal of middel waardeur mense hulle uitdruk. Beeldhouers gebruik byvoorbeeld klei, hout, klip, gips, metaal, skroot. Skilders gebruik verf en soms foefies soos kos of hul maandstondebloed.

Skrywers gebruik taal. Dis ’n palet so wyd soos die Heer se genade. Én koud is die windjie en skraal, want dis ’n vlakte vol heinings en doringdraad...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.