André de Ruyter: die wêreldwyse Pretoria-seun wat gulsig aan...

DE RUYTER IN DE NAG

André de Ruyter: die wêreldwyse Pretoria-seun wat gulsig aan die Eskom-gifkelkie drink

Toe André de Ruyter nege maande gelede die stang by Eskom gevat het, het baie mense (ek inkluis) gedink hy moet sy kop laat lees. As die alewige paleis-intriges hom nie sou katswink slaan nie, sou die vakbonde. Hy is immers Eskom se tiende bedryfshoof in tien jaar, en dít in 'n tyd wat beurtkrag die nuwe normaal geword het. Tog staan De Ruyter steeds sterk in sy pos, berig ANNELIESE BURGESS nadat sy hierdie week met hom gesels het.

DIE e-pos van André de Ruyter plop in my inboks 'n uur ná my Dinsdag-bulletin vir Vrye Weekblad waarin ek vertel het van 'n leser wat kla sy is “moeg geploeg en bedonnerd" ná 'n tevergeefse poging om onwettige kragaansluitings te probeer aanmeld. 

“Beste Anneliese," skryf De Ruyter, “ek wil graag ondersoek instel na hierdie geval, nie net die beweerde diefstal van elektrisiteit nie, maar ook die swak hantering van die klagte."

Ek was oorbluf om 'n brief van die baas van Eskom te ontvang oor die leser se frustrasie (hy sou my later vertel hy is 'n ywerige Vrye Weekblad-leser). Maar wat my nog meer beïndruk het, was die terugvoering van De Ruyter ses minute oor ses daardie aand wat gesê het die “aangehegte e-pos-spoor wys dat ons darem vuur kan maak as dit nodig is!"...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.