×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Leonard Cohen: Die man wat sy sogenaamde muse emosioneel ...

LIEFDEVOLLE CHAOS

Leonard Cohen: Die man wat sy sogenaamde muse emosioneel mishandel het. Of het hy?

In November 2016 is Leonard Cohen dood, 'n paar maande ná sy Noorweegse minnares Marianne Ihlen. Hulle verhouding was chaoties en haar liefde vir hom het haar verlam, skryf HERMAN LATEGAN, 'n (ontnugterde) Leonard Cohen-groupie en joernalis van Groenpunt.

PRESIES 50 jaar gelede, op die ouderdom van sewe, het ek vir die eerste keer na Leonard Cohen se “So Long, Marianne” geluister. Ek was vir spraakklasse by die akteur en drama-onderwyser Babs Laker, verbonde aan die Akademie vir Dramakuns (ADK) in Kloofstraat, Kaapstad.

Op ’n dag besluit sy om vir my hierdie lied op ’n ou kassetspeler te speel. Hoekom sy gedink het ’n kind van sewe met ’n haasbekkie sou enigsins aanklank vind by dié mistroostige sangnommer weet ek nie, maar ek het.

Daar was iets poëties, nostalgies, ’n hunkering, in die lirieke, die melodie, en die man se hartseer stem. Toe ek ouer word, het ek herhaaldelik na hom, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Johnny Cash en vele ander in losweg dieselfde tipe donker genre geluister...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X