Tatta vir die trein na Springfontein

AFSKEID EN VERTREK

Tatta vir die trein na Springfontein

Tien jaar lank het HERMAN LATEGAN óf die Greyhound-bus óf die Queenstown-trein na Springfontein in die Vrystaat een keer per jaar geneem. Greyhound het hom uit die land onttrek. Buiten sekere fees- en vakansiedae is die Shosholoza Meyl se Queenstown-roete vanaf Kaapstad al vir ’n geruime tyd meestal gestaak. Hy kyk terug met 'n titsel wrewel, maar veral met heimwee.

1

OM by die Kaapse stasie in te loop is nie 'n hierjy-affêre nie, dit is opwindend. Mense wat vinnig loop, want 'n voorstedelike trein vertrek binnekort. Die klank van skoene, klik-klak, klik- klak. Kosreuke. Koffie. Diesel. Iemand maak 'n aankondiging op die luidsprekers. Die stem weergalm en bons op die groot blink vloere.

'n Enorme vet trein kom van ver stadig, statig, wiegend die stasie binne met 'n gevoel van drama: Hier kom 'n groot meneer, die sinjaal fluit, binne is daar mense met nuwe stories.  Hulle het ver gereis, oor verlate landskappe heen, deur donker tonnels van die nag en hier is hulle nou. Op die perron wag familie en vriende...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.