Diep dinge wag op die helse pad van Pearl Harbor tot Botswana

WAAROOR WILLEM WONDER

Diep dinge wag op die helse pad van Pearl Harbor tot Botswana

Wanneer die Hysbak van die Lewe se deure by die grondverdieping oopgaan, moet mens jou ore spits vir die klaagliedere van die gedoemdes, verneem WILLEM KEMPEN.

AL ooit gewonder waar jy sou uitkom as jy 'n skag in jou agterplaas kon sink wat regdeur die kern van die aardbol tot aan die ander kant strek? Jy kan natuurlik op 'n skaalmodel-aardbol gaan kyk, of op 'n webwerf soos  www.antipodesmap.com, (https://www.antipodesmap.com/) maar maak nie saak waar jy begin nie, die antwoord is omtrent altyd dieselfde: iewers in die see. Want die oseane bedek meer as 70% van die aardbol se oppervlakte.

As jy byvoorbeeld dink Kimberley is 'n goeie plek om te begin grawe, sal jy sien die Stad van die Groot Gat se antipode is iewers noord van Hawaii in die Stille Oseaan. Die interessantste een wat ek gevind het, is dat die antipode van Pearl Harbor iewers in die noordweste van Botswana naby die grens met Namibië is. Klein ou wêreldjie, soos hulle sê.

Gegewe dat daar geen beter motivering is om heeltyd dieper en dieper te wil boor en grawe as die belofte van goud en diamante nie, is dit nie toevallig nie dat ses van die wêreld se tien diepste werkende myne volgens hierdie lys (https://www.mining-technology.com/analysis/feature-top-ten-deepest-mines-world-south-africa/) in Suid-Afrika is. En die drie diepstes is almal goudmyne naby Carletonville aan die Wes-Rand...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.