Fase 6 vir Eskom, fase 8 vir Cyril

LEIERSKAPSKRISIS

Fase 6 vir Eskom, fase 8 vir Cyril

“Fase 6” is ’n frase wat Cyril Ramaphosa nog lank nagmerries gaan gee. Die afgelope week se kragkrisis en sy regering se reaksie daarop was ’n dolk in die hart van sy presidensie en dalk ’n keerpunt in sy politieke loopbaan. Ewe erg, skryf MAX DU PREEZ, was dat sy twee mees getroue luitenante, ministers Gwede Mantashe en Pravin Gordhan, ook as deel van die probleem blootgelê is.

DIT is verstommend, maar waar: As die minister van energie, Gwede Mantashe, die politieke wil en ’n sin vir dringendheid gehad het, kon hy vinnig ’n paar dokumente onderteken het en Suid-Afrika sou nie dié week sulke drastiese kragonderbrekings gehad het nie.

Maandag se fase 6-beurtkrag het net ’n paar uur lank geduur voordat na fase 4 teruggeskakel is, maar dit het ’n skokgolf deur die ekonomie en die burgery gestuur wat nog lank gevoel gaan word. Die krisis het die hoofbulletins en voorblaaie van media die wêreld oor gehaal.

Suid-Afrikaners, met vars versekerings van die regering dat die Eskom-skip aan die omdraai is, het skielik oor die afgrond getuur en besef: Dié skip is aan die sink, en dan gaan ons almal in die maalkolk ingesuig word...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.