×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Is die duiwel los, of is dit net in my kop?

MISDAAD

Is die duiwel los, of is dit net in my kop?

ANNELIESE BURGESS sê die massaverkragting van agt vroue op ’n verlate mynhoop het ’n kortsluiting in haar brein oor Suid-Afrika se misdaadvlakke veroorsaak. Sy voel die uitrafeling nou al vir ’n ruk, soos ’n trui in die tuimeldroër waarvan die naat ongesiens losgetorring het.

DIT was weer ’n bloedige maand in Suid-Afrika. In net twee dae verloor 25 mense hul lewe in vier afsonderlike massamoordvoorvalle in sjebiens. Mense word afgemaai in strate en in ’n spazawinkel. Op ’n Vrystaatse plaas word sewe mense vermoor – ’n 12-jarige seun word in ’n bad verdrink.

Ek voel die uitrafeling nou al vir ’n ruk. ’n Onderliggende bewustheid dat die geweldmonster hongerder raak. Dat die tentakels van misdaad al hoe dieper suig en die onaanvaarbare al hoe meer alledaags word.

’n Pieng op ons WhatsApp-groep. Net voor drieuur op ’n doodgewone middag in Januarie: “Fatal shooting at Hildasia.” Dit is ’n algemene handelaar langs ’n pad wat ons elke dag minstens twee keer skool toe ry. Brandon, die eienaar, se kinders is trouens in my dogter se skool. Sy baba was twee weke oud toe hy deur vier rowers doodgeskiet is agter sy winkeltoonbank. Hulle is daar weg in ’n blou Polo met die geld wat in die kasregister was (en sewe maande later is hulle nog op vrye voete)...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.