Gesoek: ’n superkoalisie wat Suid-Afrika moet red

SAMBREEL-ALLIANSIE

Gesoek: ’n superkoalisie wat Suid-Afrika moet red

Met net sowat 16 maande oor voor die algemene verkiesing het die beweging om die ANC te ontsetel nuwe stukrag gekry – en nuwe ambisie, met die einddoel om ’n breë alliansie beter as die ANC te laat vaar eerder as om dit net as ’n junior vennoot vir die ANC te posisioneer, skryf MAX DU PREEZ.

HY was heel ingenome met wat pres. Cyril Ramaphosa in sy toespraak met die opening van die parlement gesê het, sê die sakeleier oorkant die tafel vir my. “En toe skrik ek in die middel van die nag wakker en besef: Cyril het nie die naald laat beweeg nie.

“Daar is nie regtig ’n wending nie. Dit was nie anders as verlede jaar se staatsrede nie. Die mense van Suid-Afrika gaan nie meer sy beloftes glo nie. Hy het nie ons hoop herstel nie. Die verval gaan voortduur.

“Vir my was dit die laaste druppel wat die emmer laat oorloop het. Ek gaan nou my energie daaraan bestee om ’n alternatief vir die ANC te bevorder. Ons beste hoop vir die ANC was Ramaphosa, en nou is daar nie meer twyfel nie dat hy dit nie in hom het om Suid-Afrika te red nie.”..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.