Makashule Gana: ‘Mense het hulle vertroue in die politiek verloor’

RISE MZANSI

Makashule Gana: ‘Mense het hulle vertroue in die politiek verloor’

Marathonatleet. Pa van twee. Politieke idealis. ANNELIESE BURGESS praat met ’n voormalige opkomende ster in die DA oor sy nuwe politieke tuiste in Rise Mzansi, hoekom hy reken die ou partye het nie meer iets betekenisvol om by te dra nie en ‘hoekom 2024 ons 1994 is’.

EK en Makashule Gana probeer weke lank om ’n tyd af te spreek om te gesels. Ons sukkel weens sy uittogte na landelike gebiede vir vergaderings met gemeenskappe en my toenemend desperate pogings om ’n visum vir ’n oorsese reis te bekom.

En toe, gedurende een van ons WhatsApp-gesprekke (sy profielfoto is ’n swart-en-wit kiekie van sy fotogeniese vrou en twee jong kinders), besef ons ons is op dieselfde vlug uit Oos-Londen. “Ry 19,” laat hy weet. “33,” antwoord ek. Ons spreek af om in die lughawe te ontmoet.

Gana is lank en lenig. Hy is in swart geklee met ’n vrolike laphoed en ’n kleurvolle Rise Mzansi-knopie voorop. Stewige handdruk, groot glimlag...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.