Nie lus vir ’n kis of om jou bas te laat veras? Laat dan jou...

WATERKREMASIE

Nie lus vir ’n kis of om jou bas te laat veras? Laat dan jou lyk te water laat!

Is 'n teraardebestelling of 'n verassing vir jou ewe moeilik om te aanvaar? 'n Metode wat reeds jare lank elders gebruik word, is dié week vir die eerste keer in Suid-Afrika ingespan. Dit maak gebruik van water, druk en alkalië om die liggaam binne vier tot ses uur af te breek tot die kleinste boublokke van lewe. ELSABÉ BRITS het gaan uitvind hoe dit werk.

DIE begrafnisonderneming Avbob het onlangs aangekondig dat hy die eerste akwamasie(aquamation)-toerusting die land ingebring het wat net 10% van die energie van ’n verassing gebruik en géén skadelike kweekhuisgasse vrystel nie. Die proses staan ook as alkaliese hidrolise, waterkremasie of waterverassing bekend.

Dit behels basies dat jou liggaam in ’n wateroplosbare sak geplaas word, en dan in ’n buisvormige staaltenk. Die water word vooraf en daarna in die tenk verhit, die druk word tot 3,5 bar verhoog, en die basis (alkalië) wat in korrelvorm bygevoeg word, bestaan uit natriumhidroksied en kaliumhidroksied.

Weg is jy .....

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.