×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Nie lus vir ’n kis of om jou bas te laat veras? Laat dan jou lyk ...

WATERKREMASIE

Nie lus vir ’n kis of om jou bas te laat veras? Laat dan jou lyk te water laat!

Is 'n teraardebestelling of 'n verassing vir jou ewe moeilik om te aanvaar? 'n Metode wat reeds jare lank elders gebruik word, is dié week vir die eerste keer in Suid-Afrika ingespan. Dit maak gebruik van water, druk en alkalië om die liggaam binne vier tot ses uur af te breek tot die kleinste boublokke van lewe. ELSABÉ BRITS het gaan uitvind hoe dit werk.

DIE begrafnisonderneming Avbob het onlangs aangekondig dat hy die eerste akwamasie(aquamation)-toerusting die land ingebring het wat net 10% van die energie van ’n verassing gebruik en géén skadelike kweekhuisgasse vrystel nie. Die proses staan ook as alkaliese hidrolise, waterkremasie of waterverassing bekend.

Dit behels basies dat jou liggaam in ’n wateroplosbare sak geplaas word, en dan in ’n buisvormige staaltenk. Die water word vooraf en daarna in die tenk verhit, die druk word tot 3,5 bar verhoog, en die basis (alkalië) wat in korrelvorm bygevoeg word, bestaan uit natriumhidroksied en kaliumhidroksied.

Weg is jy .....

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X