Kind ontsnap uit die kloue van ’n kultus

TOE ALS GROEN WAS

Kind ontsnap uit die kloue van ’n kultus

MARELI STOLP het vir die eerste keer in 'n lang tyd jeugfiksie gelees en was aangenaam verras.

EK het in ’n leeshuis grootgeword en gevolglik self vroeg geleer lees – afgekyk oor my ouer broer se skouer en stadigaan sy Baas en Mossie begin ontsyfer. ’n Ouer niggie se versameling Saartjie-boeke het hul pad na ons huis gevind, en my eerste volwaardige deurgeleesde boek (sonder prentjies!) was Saartjie se Slim Plan. 

En ek was verslaaf. Ek wou nooit weer ophou lees nie.

Ek het blitsig gevorder van Saartjie Baumann na Trompie, Jasper, Keurboslaan, Maasdorp. In die 1980's was my boekrakke gevul met Elsabe Steenberg en Maretha Maartens. Die beleid in ons huis was jy mag enige boek van die rak afhaal en lees. So het ek gou die “jeuglektuur” verruil vir grootmensboeke. Ek het ’n spul boeke heeltemal te vroeg in my lewe aangepak, en beslis van te veel daarvan te min verstaan...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.