Kariba: wonderskone wêreld

MITE EN DIE MAGIESE

Kariba: wonderskone wêreld

Die bekroonde digter, skrywer en kunstenaar NATHAN TRANTRAAL gooi sy kennersoog oor ’n grafiese roman deur twee plaaslike broers.

DIE omslagkuns vir die broers James en Daniel Clarke se grafiese roman Kariba is  'n belofte aan die leser. Dit is 'n lae ontwerp waar selfs die wit negatiewe spasie subtiel aandag kry in die vorm van 'n vervaagde golfpatroon wat die tekstuur van 'n seeskulp laat uitstaan. Bokant dit is die titel in 'n warm, handgetekende goue lettertipe. Die elegante en pragtig gekomponeerde middelpunt is 'n illustrasie wat die effek naboots van 'n dubbelblootgestelde beeld van die hoofkarakter, die Zambesi-rivier en 'n eiland. 'n Deel van die omslag is ook dubbel-gebosseleer. Daar is 'n oorvloed van detail wat toevallige lesers maklik mag oorsien, maar wat 'n sterk indruk sal maak op entoesiastiese strokiesboekliefhebbers. Elke aspek van Kariba is duidelik saamgestel met baie liefde, sorg en na alle waarskynlikheid 'n groot hoeveelheid moeite.

Die roman van die Clarke-broers, wat in Kaapstad woon, is 'n soliede volume van meer as 200 volkleurbladsye en deur Catalyst Press uitgegee. Die hoofverhaal draai om Siku, 'n klein meisie wat saam met haar pa, Tongai, in 'n klein dorpie woon. Hy het haar as 'n baba tydens 'n skattejag gevind en as sy eie grootgemaak. Siku het bonatuurlike magte, maar Tongai dring daarop aan om dit te verberg en onderdruk uit vrees vir die profesie wat oor sy dogter se kop hang.

Siku het 'n kragtige verbinding met die Zambezirivier en sy beskermgees, Nyaminyami. Hierdie verbinding trek verskeie faksies na haar wentelbaan, elkeen met sy eie agenda, maar almal verbonde aan die konstruksie van die beroemde Kariba-dam...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.