Wanneer geskiedenis en geheime bots

GESKIEDKUNDIGE NOIR

Wanneer geskiedenis en geheime bots

NATHAN TRANTRAAL bekyk 'n historiese roman wat raaisels ontrafel en geskiedenis lewendig maak.

VOORDAT Noam Chomsky 'n bekende intellektueel en gesaghebbend oor geopolitiese konflik en Amerikaanse buitelandse beleid geword het, was hy reeds 'n prominente figuur in taalkunde. Sy oorgang van taalkunde na politieke kommentaar mag diegene verras wat hom eerste deur sy politieke werke teëgekom het, soortgelyk aan die verwondering van die besef dat jou ouers eens jonk was.

Amy Chua, 'n professor aan die Yale-regskool en die skrywer van The Golden Gate, roep 'n soortgelyke gevoel op. Bekend vir haar kundigheid in buitelandse beleid, globalisasie en etniese konflik, het Chua verskeie akademiese boeke geskryf, soos World on Fire: How Exporting Free Market Democracy Breeds Ethnic Hatred and Global Instability (2003) en Day of Empire: How Hyperpowers Rise to Global Dominance – and Why They Fall. Haar memoir Battle Hymn of the Tiger Mother het internasionale lof ontvang en is in meer as 30 tale vertaal.

Met haar moordmisterie The Golden Gate maak Chua 'n oorgang na fiksie wat op die oog af 'n beduidende sprong skyn te wees. Maar dit lyk net na 'n sprong totdat jy 'n bietjie nader kyk...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.