Cupido se gifpyle vlieg en land sidderend

BOEKE-DEURLOOP

Cupido se gifpyle vlieg en land sidderend

LINZA DE JAGER het drie boeke verslind en beveel veral die eerste een oor ware misdaad in Suid-Afrika hoog aan.

PASOP vir die liefdesgod, hy is ’n tweegesig. Dié week wys hy sy speelse en listige gesigte in die boeke op my bedkassie. When Love Kills ondersoek die verhouding tussen die hip-hop-superster AKA en sy meisie, Anele Tembe, terwyl We Rip the World Apart en The Librarians of Rue de Picardie byt en balsem opdis.

When Love Kills staan uit bo die ander twee boeke omdat dit plaaslik afspeel en die paartjie oor wie dit gaan, celebs was. Maar ek kan nie sien hoekom die skrywer, Melinda Ferguson, onder doodsdreigemente moet deurloop nie. Genade mense, sy’t nie die sterftes veroorsaak nie. Ek het dit gelees as ’n ondersoek na ’n gedoemde paartjie. Dit is, soos Ferguson sê, ’n storie wat mens aan Romeo en Juliet herinner.

AKA was 32 jaar oud toe hy met Anele afgehaak het. Hy was ’n superster, sy was nog aan die droom oor wat sy eendag gaan doen. Hulle shop en baklei en maak op. In 2021 val Anele na haar dood van ’n hotelbalkon. AKA word twee jaar later buite ’n nagklub doodgeskiet. As die lesers se alarmklokkies nie nou lui nie, is hulle self op pad na die begrafnisondernemer...

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.