A is vir aambeie

DIE POORTE VAN DANTE SE HEL

A is vir aambeie

Mense swyg daaroor soos die dood. As jy dalk met dié mediese probleem sit, steek jy dit weg soos ’n grafgeheim en ly in pynlike stilte. Wat jy dalk nie weet nie, is dat driekwart van almal op aarde in ’n stadium ook aambeie sal hê, maar hóé erg sal net verskil. ELSABÉ BRITS het die moeilike vrae gaan vra.

DIT was die poorte van Dante se hel: “Abandon all hope, ye who enter here.” ’n Inferno in haar rektum en anus. Dit was ’n aambei wat uitgesak en toe ’n bloedklont gevorm het. So erg, die huisdokter bel dadelik ’n chirurg.

Susan* sê sy het jare lank al ’n eksterne aambei wat ongemaklik was, maar leefbaar. Tot op ’n Dinsdag wat sy wakker geword en pyn verduur het. Dit was so seer sy kon nie sit en werk nie – sy het gestaan. Die voorskrifsetpille wat sy nog in die yskas gehad het van ’n vorige “aanval” het niks gehelp nie.

Die Donderdag het sy haar huisdokter gebel, maar hy was siek met Covid-19 en al raad was ’n instaandokter. “Die vrou was heeltemal onbekwaam, ek hoop ek sien haar nooit weer in my ganse lewe nie. Sy het die aambei, wat al jare lank afgesak was en nou besig was om ’n trombose te vorm, sonder om te skroom met een veeg probeer terugdruk...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.