×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Covid-19: Vet munt geslaan in die ‘Wilde Weste’ van vitamiene

EET NET REG!

Covid-19: Vet munt geslaan in die ‘Wilde Weste’ van vitamiene

Dit klink so maklik: Sluk 'n stroop of 'n pil en siedaar, jy is bestand teen die virus. Maar soos alles wat te goed klink om waar te wees, skryf ADRI KOTZÉ, is aansprake oor vitamien- en mineraalaanvullings se magiese effek presies nog net dit: 'n bemarkingsfoefie waarvoor daar nog nie voldoende wetenskaplike bewyse is nie.

NÁ toiletpapier en handontsmettingsmiddels is dit die winkelrakke wat die vinnigste leeg gekoop is hier in die suide van Londen toe die pandemie tref: die afdelings met die bottel en bokse vitamiene en aanvullings. 

Vlierbessiestroop, kolloïdale silwer, origanumolie, vitamien C, vitamien D, sink – noem dit, kopers het enige middel met enige aanspraak dat dit die immuunstelsel kan versterk, opgeraap. Dié verskynsel het homself op winkelrakke en die internet die wêreld oor afgespeel. Net in Brittanje het verbruikers verlede jaar 'n bykomende £42 miljoen (https://www.mintel.com/press-centre/beauty-and-personal-care/the-vitamin-d-factor-brits-spend-almost-500-million-on-vitamins-and-supplements) (oor die R860 miljoen) uitgegee aan vitamiene, minerale en kruie-aanvullings. En in die VSA word verwag dat verkope vanjaar $58 biljoen (of R866 biljoen) gaan slaan, 'n volle tien biljoen dollar meer as in 2019. Dié styging word grootliks aan die pandemie toegeskryf: 'n onlangse opname (https://theharrispoll.com/) toon 'n allemintige 76% van alle Amerikaners gebruik nou aanvullings. 

Tog stel die Amerikaanse nasionale gesondheidsinstituut (https://ods.od.nih.gov/factsheets/COVID19-HealthProfessional/) (NIH) dit onomwonde: Daar is eenvoudig nie genoeg data om 'n aanbeveling vir óf teen die gebruik van enige vitamien, mineraal, krui, vetsuur of ander aanvulling in die voorkoming of behandeling van Covid-19 te maak nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.