×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Die wraak en beswadderings van die Wainwrights

LIEF EN LEED

Die wraak en beswadderings van die Wainwrights

Dié musikale pa, ma en kinders laat die disfunksionele Kardashians na piepiejollers lyk, skryf KERNEELS BREYTENBACH. Hy gee ’n uitgebreide speellys as bewys dat die gesin wel op ’n ander vlak ook begaafd is.

JOU siel word genees as jy tyd saam met kinders deurbring, het die Russiese skrywer Dostojefski gesê. Dit geld egter nie die Amerikaanse sanger-komponis Loudon Wainwright III en sy gesin nie. Trouens, die Wainwrights het die kuns van disfunksionaliteit so verfyn dat hulle die Kardashians na piepiejollers laat lyk.

Loudon Wainwright III was een van die vele jong kunstenaars wat in die vroeë en middel-70’s die etiket van “die nuwe Bob Dylan” om die nek gehang is. Sy liedjies was sterk en gedenkwaardig, maar hy was g’n Dylan nie. Dit was eerder baie duidelik dat hy uit ’n baie eksklusiewe en bevoorregte sosiale plek kom: ou geld.

Hy is ’n direkte afstammeling van Peter Stuyvesant, die 17de-eeuse Nederlandse goewerneur van Nieuw-Amsterdam, die latere New York. Sy pa was die rubriekskrywer en Life Magazine-joernalis Loudon Wainwright Jr. en sy oor-oorgrootjie die diplomaat Archibald Loudon Snowden...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X