Die wraak en beswadderings van die Wainwrights

LIEF EN LEED

Die wraak en beswadderings van die Wainwrights

Dié musikale pa, ma en kinders laat die disfunksionele Kardashians na piepiejollers lyk, skryf KERNEELS BREYTENBACH. Hy gee ’n uitgebreide speellys as bewys dat die gesin wel op ’n ander vlak ook begaafd is.

JOU siel word genees as jy tyd saam met kinders deurbring, het die Russiese skrywer Dostojefski gesê. Dit geld egter nie die Amerikaanse sanger-komponis Loudon Wainwright III en sy gesin nie. Trouens, die Wainwrights het die kuns van disfunksionaliteit so verfyn dat hulle die Kardashians na piepiejollers laat lyk.

Loudon Wainwright III was een van die vele jong kunstenaars wat in die vroeë en middel-70’s die etiket van “die nuwe Bob Dylan” om die nek gehang is. Sy liedjies was sterk en gedenkwaardig, maar hy was g’n Dylan nie. Dit was eerder baie duidelik dat hy uit ’n baie eksklusiewe en bevoorregte sosiale plek kom: ou geld.

Hy is ’n direkte afstammeling van Peter Stuyvesant, die 17de-eeuse Nederlandse goewerneur van Nieuw-Amsterdam, die latere New York. Sy pa was die rubriekskrywer en Life Magazine-joernalis Loudon Wainwright Jr. en sy oor-oorgrootjie die diplomaat Archibald Loudon Snowden...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.