Van pieperig tot ’n pokkel wat pikkel

’N SPORT WAT GROEI

Van pieperig tot ’n pokkel wat pikkel

Die p-woord word ydellik gebruik deur ZIRK VAN DEN BERG wanneer hy oor sy lyf praat: pieperig, petieterig, potsierlik. Hy vertel van pikkelbal, die nuwe sport wat hom van hierdie pokkel in ’n prins gaan laat verander.

MY lewenslange vrees om pieperig, petieterig of potsierlik te wees was nie eens genoeg om my aan die oefen te kry nie. Maar toe ontdek ek pickleball. Nou gaan ek tot drie keer per week en spring rond totdat ek sopnat gesweet is. Al lyk ek ... potsierlik.

Ek en sport is lewenslange kwaaivriende. In standerd sewe het ek onder sosiale druk (d.w.s. Afrikaanse skool) begin rugby speel, ’n paar wedstryde vir o.15C, die swakste span wat daar was.

Nou moet jy weet ek is as volwassene onder vyf voet sewe en het in my studentedae die skaal op ’n allemintige 54 kg getrek. Op 14 was daar selfs minder van my. Die arme afrigter was genoop om my iewers op die veld te probeer wegsteek. Ek was te stadig vir skrumskakel en te kleinserig vir haker, en hy laat my toe, van alle dinge, slot speel! My slotmaat was ’n geraamte van oor die ses voet. Ons het ons eie skrum geweldig ontwrig...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.