Die werkende meisie se pastasous

KOS

Die werkende meisie se pastasous

ALETTA LINTVELT spoor die oorsprong van haar gunsteling-pastasous na – en besluit om nie toe te laat dat feite ’n lieflik ongure storie bederf nie.

HIERDIE week deel ek die resep vir my gunsteling-pastasous, ’n aanpassing van die helse smaaklike pasta puttanesca. Die oorsprong en presiese metode van voorbereiding van hierdie pastasous is ietwat mities.

Toe ek 'n paar jaar gelede op 'n Eat Pray Love-tog deur Italië is, het ek vinnig ontdek dat die name van disse dikwels bloot 'n riglyn was vir wat ek op die bord kon verwag. Voor daardie reis was ek geneig om in presiese terme aan Italiaanse geregte te dink. Ek dink hierdie aandrang op 'n gereg wat aan die verwagtinge voldoen, spruit uit die eet van restaurantkos of om in 'n resepteboek aan 'n gereg bekend gestel te word.

In Italië het ek gereeld die frase gehoor “soos Ma dit gemaak het". En dit sê alles wat jy moet weet oor egte Italiaanse kookkuns. Baie min resepte is in gepubliseerde boeke gedokumenteer en as 'n mens hierdie herhalings as die enigste manier beskou om 'n gereg te maak, sal dit dieselfde  wees as om een foto van 'n land te neem en aan te voer dat dit die geheel verteenwoordig. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.