Om die koning van brunch te onthou

KOS

Om die koning van brunch te onthou

ALETTA LINTVELT dink terug aan 'n ontmoeting met Bill Granger en deel haar gunsteling-resepte.

AS kind wat grootgemaak is deur twee mense wie se doel blykbaar was om bloot hulle oggende en lewe te oorleef, het Bill Granger vir my 'n alternatief gebied. Daar was iets onberouvol en kompromisloos vreugdevol aan 'n lewe waarin jy sou opstaan ​​om ongehaas te smul aan geroosterde klapperbrood en sagte, botterige eiers.

Bill het die deur oopgemaak na 'n sonbeligte binnehof en 'n gemeenskaplike tafel waar jy saam met onbekendes soos familie kon vertoef, en waar brunch 'n geleentheid was. Die eenvoudige kos was mildelik, vars, het 'n sweempie magiese verrassing (heuningkoekbotter!) en is op elegante wit keramiek bedien. Miskien gaan die lewe oor meer as net oorlewing, is wat sy kos vir my gesê het.

Ek het Bill Granger vroeg in 2008 by sy Darlinghurst-kafee, bills in Sydney, ontmoet. Dit was 'n oomblik, 'n snit in tyd as 't ware, net voor selfoonfotografie en sosiale media 'n miljoen papgedrukte avokado's op roosterbrood die wêreld sou instuur en hom as die oupa van avokadoroosterbrood gekroon het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.