Die lesse wat SA nie geweet het hy uit Namibië se verkiesing...

DIE ITULA-VERSKYNSEL

Die lesse wat SA nie geweet het hy uit Namibië se verkiesing kan leer nie

Suid-Afrika is so vasgevang in sy eie dilemmas dat ons een van die interessantste verkiesings tot nog toe in Afrika feitlik heeltemal gemis het. PIET CROUCAMP vertel wat ons uit Namibië se 2019-verkiesing kan leer, onthul die ontstellende politieke en ekonomiese ooreenkomste tussen Suid-Afrika en sy buurland, en verduidelik hoekom Namibië dalk gaan dryf terwyl ons sink.

SUID-AFRIKANERS is so vasgevang in die dramas van ’n dreigende resessie, staatsondernemings wat in sakeredding geplaas word, en die bloedstryd tussen politieke partye om beheer van die metropole se staatskaste dat min van ons kennis geneem het van een van die interessantste verkiesings op die Afrika-kontinent in 30 jaar.

Die verkiesing van 2019 in Namibië het nie alleen ’n aanduiding gegee van hoe ’n bevrydingsbeweging potensieel kan ontbondel nie, maar ook hoe die ontrafelende politieke geografie van dié woestynland en hul suidelike bure soortgelyke politieke tendense reflekteer.

Politieke dryfsand..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.