Om te praat oor die goete waaroor ons nie praat nie

STILBLY MAAK OOK SEER

Om te praat oor die goete waaroor ons nie praat nie

ANASTASIA DE VRIES wou die jaar op ’n ligte noot eindig, maar haar studente het haar kom herinner aan die minder “mak goete" van die lewe, die onsêbare dinge. Dit is dus haar joernalistieke en menslike plig om te skryf oor dít wat ons van binne af opvreet ...

EK het gedog ek sou die jaar op ’n mooier noot kon afsluit. Maar nou weet ons mos almal wat dog gemaak het. Dus, vir nou g’n gelofsangery oor bytjies en blommetjies vir dié lekke ekke nie. Nee, ek dra pyn aan (vir dié wat op dié punt wil ophou lees).   

Dit was 28 November. Van die studente het kom groet. Die eksamen was verby. Sy het haar soos gewoonlik op die lae stoeltjie langs myne kom neerplak. Sy gaan eendag ook ’n joernalis word, het sy ná ’n ruk gesê. Maar sy wil tog net nie oor mak goete skryf nie.

Waaroor dan, het ek gevra. Dis maklik om oor geweld teen vroue en kinders te skryf as die bekruipers buite rondloop, as jy nie hul naam ken nie, as hulle jou nie ken nie, het sy ná ’n ruk my vraag beantwoord. Maar as hul bloed in jou are sit, as hulle onder jou dak is .....

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.