Dis weer tyd vir die Groot Skoonmaak

SOOS ’N VLAKTE-ANTIE

Dis weer tyd vir die Groot Skoonmaak

Sy ruik die verf, die Cobra-politoer op skoon vloere, blou spirits in emmers water vir die vensters. Die Kaapse Vlakte se manier van dinge doen is in haar bloed, sê ANASTASIA DE VRIES. Sy vertel hoekom haar jaarlikse huisskoonmaak haar vanjaar besonder dankbaar laat voel.

LAAT ek nou vir jou ’n ding vertel wat nie twie is nie: Jy kan die vrou uit die Kaapse Vlakte uithaal, maar die Vlakte uit die vrou? Jy kan maar traai, pellie, jy kan maar traai. Want al wil haar kop vergeet, haar bloed onthou. Sál onthou.

Onhuisvroulik

So staan en lag ek nou die dag by myselwers toe ek ’n bont doek styf om my kop vasknoop, emmers, lappe, besem en skoppie gryp, en my huisie by die see van ’n kant af met my eie hande bydam. En my lyf daag op vir daai geleentheid, teen haar sin ja, maar nogals in haar volle glorie. Soos my vriendin van die Klein-Karoo sou sê: Sy is dáár vir kenate!..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.